Akut VVS døgnvagt – Sådan håndterer du akutte VVS-problemer

Akut vvs Døgnservice

Læs flere anbefalinger

Bliv inspireret i bloggen

Har du akut brug for en VVS’er uden for de almindelige åbningstider, er der flere ting du kan gøre. Først og fremmest kan du forsøge at ordne problemet selv. Hvis du ikke er i stand til det, kan det blive aktuelt med professionel assistance. Her kan du læse mere om, hvordan du finder en blikkenslager med døgnvagt i dit lokalområde, samt hvad du skal være opmærksom på, før du kontakter en VVS-døgnservice.

Hvordan finder du VVS-døgnvagt i dit lokalområde?

De fleste har prøvet at befinde sig i en situation, hvor der er akut behov for en blikkenslager. Det kan eksempelvis blive aktuelt, hvis der er sprunget et vandrør, toilettet er stoppet eller lignende udfordringer, som kræver akut handling. Før i tiden var du nødt til at vente indtil næste arbejdsdag, medmindre du selv kunne ordne problemet.

Sådan er det heldigvis ikke længere, da du har langt bedre mulighed for at få fat i en akut VVS-service på alle tider af døgnet. Mange VVS-firmaer har en VVS-vagt, som kan hjælpe dig, uanset hvad klokken er – og uanset, hvor i landet du er bosiddende. På Akutvvs24.dk kan du finde en oversigt over VVS-firmaer, som tilbyder akut VVS-hjælp i dit lokalområde.

Du klikker dig blot ind på siden, hvorefter du kan vælge, hvor i landet du har brug for hjælp. Du kan vælge mellem akut VVS i Jylland, Sjælland, Fyn og Øerne. Ud for hver landsdel fremgår en række med de byer, som har tilknyttet en VVS-døgnvagt. Klik på den by, du er bosiddende i, hvorefter du får vist en liste over virksomheder, du kan kontakte.

Hvornår kan akut VVS-hjælp blive aktuelt?

Før du kontakter en akut VVS-service, er det vigtigt, at du overvejer, om du selv kan fixe problemet. Der bliver pålagt et gebyr, når du kontakter et VVS-firma uden for åbningstiderne. Derfor bør du kun gøre det, hvis du ikke selv kan fixe problemet, og det ikke kan vente til næste arbejdsdag. Du kan dog altid ringe og forhøre dig, hvis du er i tvivl om, hvorvidt problemet kan vente.

Typisk vil VVS-døgnvagten forsøge at rådgive dig over telefon. Hvis vedkommende ikke er i stand til at rådgive dig om, hvordan du løser problemet, kan det blive aktuelt at han eller hun rykker ud. Du kan få VVS-hjælp på alle tider af døgnet, men som nævnt, skal du være klar over, at der pålægges et gebyr, som er væsentligt højere, end hvis du får hjælp i løbet af en almindelig arbejdsdag.

Disse udfordringer kan kræve akut VVS-service:

  • Sprængte eller utætte vandrør: Utætte vandrør kan medføre vandskader på din bolig, som kan ende med at blive dyre. Selv en mindre utæthed kan lække op til 70 liter vand om dagen, hvilket ikke alene giver vandskader, men også en dyrere vandregning. Derfor kan det være aktuelt at kontakte en VVS-døgnservice, hvis du opdager et vandrør, som lækker eller er sprunget.
  • Tilstoppet afløb: Et tilstoppet afløb kan medføre store lugtgener, som i sidste ende kan gøre det umuligt at opholde sig i rummet. Hvis problemet er slemt, kan det blive aktuelt at kontakte en VVS-døgnservice. Du kan alternativt starte med at forsøge at fikse problemet selv ved at hælde kogende vand i afløbet og rense med en flaskerenser.
  • Stoppet toilet: Hvis dit toilet er stoppet udenfor de almindelige åbningstider, kan du blive nødt til at kontakte en blikkenslager med døgnvagt eller en kloakmester. Du bør dog starte med at forsøge at ordne problemet med en svupper. Virker det ikke, kan det være aktuelt at tilkalde en VVS-døgnvagt, så du igen kan bruge toilettet.
  • Vandskade: Hvis du opdager en vandskade, er det vigtigt, at du tilkalder en VVS’er med det samme. En vandskade kan være så slemt, at den forårsager råd og skimmelsvamp i boligen, som medfører en langt højere regning end en blikkenslager med døgnvagt.
  • Problemer med varmeanlæg: Hvis du oplever problemer med dit varmeanlæg, eller radiatoren ikke længere virker, kan du få brug for at kontakte en VVS-døgnservice. Det er ikke så nødvendigt om sommeren, men i vinterhalvåret kan det være et alvorligt problem, som kræver akut handling.

Hvad er forskellen på almindelig VVS og VVS-døgnvagt?

En VVS’er er det samme som en blikkenslager. De tager sig af en lang række forskellige områder, som omhandler vand, varme og sanitet. Nogle VVS-firmaer tilbyder VVS-døgnvagt, som kan være nødvendigt at benytte dig af, hvis der opstår en skade, som kræver akut handling og derfor ikke kan vente.

Hvis skaden opstår uden for de almindelige åbningstider, var du tidligere overladt til dig selv. Heldigvis tilbyder langt de fleste VVS-virksomheder VVS-døgnservice. Der er stor forskel på, hvilke opgaver som kræver akut handling. Et stoppet toilet forvolder eksempelvis ikke skade på din bolig, men er en nødvendighed, hvis du skal på toilettet.

Akut vvs Døgnservice

Et utæt vandrør kan derimod forvolde stor skade på din bolig, hvis det ikke bliver ordnet med det samme. Det er typisk et problem, som ikke kan vente med at blive fixet, da det kan have store økonomiske konsekvenser, hvis der opstår vandskade på din bolig. Her skal du derfor have fat i en blikkenslager, som tilbyder døgnvagt.

Almindelige VVS-opgaver er opgaver, som kan vente. De kræver ikke akut handling, da der ikke er nogen risiko forbundet med at vente på, at der bliver taget hånd om dem. Det kan eksempelvis være, at dine armaturer eller vandrør skal udskiftes, eller hvis der skal installeres nye i forbindelse med en tilbygning eller lignende.

Døgnvagt-VVS er derimod en service, som henvender sig til dig, der står med en akut skade, som skal ordnes med det samme. Disse opstår typisk uden for de almindelige åbningstider, hvorfor du skal have fat på en en blikkenslager med døgnvagt. Her kommer en kvalificeret VVS’er ud og ordner problemet med det samme

Værd at vide om VVS-døgnvagt, hvis du bor i lejebolig

Hvis du bor i en lejebolig, er det vigtigt, at du ikke bare kontakter en VVS-døgnvagt, før du har kontaktet din udlejer. Er skaden akut, og risikerer du, at der forårsages skade på lejeboligen, hvis du venter med at få løst problemet, kan det dog være nødvendigt at kontakte en VVS-døgnvagt.

Hvis du ikke får godkendelse af din udlejer, før du kontakter en VVS-døgnvagt, skal du dog være opmærksom på, at du kan ende med at stå for regningen selv. Hvis du ikke kan få en godkendelse af din udlejer på forhånd, er det vigtigt, at du sørger for at informere vedkommende om, at du har fået udbedret en VVS-skade, så hurtigt som muligt.

I sidste ende kan det være vanskeligt at afgøre, om du selv skal betale for at få ordnet skaden, eller om din udlejer står for det. Som tommelfingerregel er det dog din udlejer, der skal stå for det, hvis det ikke er dig selv, som er skyld i skaden. Det er således også din udlejer, der har ansvaret for at udbedre eventuelle vandskader, som problemet medfører.

Få ordnet problemt, før det vokser sig for stort

Der kan være mange årsager til, at det bliver aktuelt at kontakte en VVS-døgnservice. Det er ikke altid nemt at vide, hvordan du selv løser problemet. Har du ingen erfaring på området, er det typisk også bedre at lade være med at pille ved det selv, men i stedet kontakte en professionel blikkenslager.

Hvis der opstår en akut vandskade, er det vigtigt, at der bliver taget hånd om problemet med det samme. Gør der ikke det, risikerer du, at problemet vokser sig større – og regningen ender med at blive dyrere, end hvis du kontaktede en professionel VVS’er med døgnservice med det samme.

Vandskader kan forårsage store ødelæggelse på din bolig, og det kan blandt andet gå ud over dine trægulve, vægge, inventar, elektronik og lignende. Derfor er det praktisk, at du altid har mulighed for at kontakte en VVS-døgnservice, som kan komme med det samme og ordne problemet for dig, før det vokser sig større.

Når du kontakter en akut VVS-døgnservice, får du en kompetent fagmand ud, som kan klare stort set alle opgaver for dig på stedet. De mest almindelige tilfælde er sprængte og utætte vandrør, stoppet kloak, stoppet toilet eller oversvømmelse. Alle sammen er alvorlige skader, som medføre store økonomiske konsekvenser, hvis ikke de vokser sig større.

Få et overblik over VVS-døgnservice på Akutvvs24.dk

Hvis du får brug for en akut VVS’er udenfor de normale åbningstider, handler det om at finde den første og bedste virksomhed, som kan hjælpe dig. Problemet kan ofte sættes i bero ved at lukke for vandforsyningen til din bolig, men ikke desto mindre er det vigtigt, at du kontakter en virksomhed, som kan komme ud til dig inden for kort tid.

Hos Akutvvs24.dk kan du finde et overblik over danske blikkenslagere, som tilbyder akut VVS-service. Virksomhederne er inddelt efter byer, så du nemt kan finde et firma, som er beliggende i dit nærområde. Er der ingen blikkenslagere med døgnvagt i din by, kan du i stedet vælge den by, som er placeret tættest på dig.

Byggegrunde
Fælles Aktiviteter
Byg hus
Lokalområdet
Kontakt os