Gudenåparken er et skønt sted at bo

Fra spæd til voksen

Læs flere anbefalinger

Bliv inspireret i bloggen

Gudenåparken er et skønt sted at bo

Gudenåparken ligger ved Gudenåen i et fantastisk område med urørt natur i baghaven. Vidste du at området er Natura2000 beskyttet?

Jo den er god nok hele området er nature 2000 beskyttet. Uldum kær er Danmarks største kærområde med fugletårne hvorfra det er muligt at observere det store antal fuglearter i området, træbroer og stisystemer der bringer jer tørskoet rundt i området. I finder et shelter der giver jer mulighed for at overnatte i det fri. Udover det finder I den 20 km lange vandrerute fra Uldum kær til Tinnet krat der giver jer mulighed for at opleve det bevaringsværdige plante og dyreliv på tætteste hold.

Er I til farverige, duftende blomster er Lille Malunds have et oplagt sted at besøge. Haven er en af Danmarks ældste åbne haver på 25000m2 og I finder mere end 10000 forskellige planter. Alt sammen harmonisk anlagt i overvejende engelsk stil. Bliver I sultne undervejs er der mulighed for at nyde den medbragte picnickurv eller bestille sandwich og smørrebrød hos Lille Malunds have. Haven er åben fra 1 maj til 30 september.

 
Gudenåpaken er den første boligbebyggelse på gudenåens forløb og man kan følge guden åen til den udspring bare 8 km væk hvorfra også skjern åen udspringer og løber mod vest. Området indbyder til naturelskeren der vil på vandreture, løbeture eller en tur på mountain bike, man vil med garanti altid støde på et spændende dyre liv.
 
Gudenåen Tørring Hedensted kommune

Alle veje føre til Tørring

Med sin centrale placering i region Midtjylland ligger Tørring meget tæt på motorvej og hovedvej hvilket gør byen til en attraktiv bosætnings by for pendlere. Der er faktisk ikke mindre end 600.000 arbejdespladser inden for 30 min kørsel. 
Hvor langt kan du så køre på 30 min. Du kan køre til byerne Silkeborg Herning Skanderborg Fredericia Kolding Billund og Middelfart. Blot 20 min mere i bilen så rammer I Århus, Esbjerg og Odense.
Med de korte afstande har I adgang til arbejdspladser som LEGO, Siemens, Bestseller eller Salling Group. Trækker Hovedstadens virksomheder som Mærsk, Danske Bank eller Novo Nordisk mere er køretiden blot 2 timer og 15 min. Derved ligger hele Danmark åben indenfor overskuelig tid

Samtidig med den korte køretid til job har Tørring et aktivt handelsliv med mange detailbutikker og indkøbsmuligheder, som gør den til en god handelsby.
Byens identitet er bygget op omkring Gudenåen, der løber lige gennem byen, og som er med til at give en spændende natur og landskab med rig mulighed for et aktivt friluftsliv.
I har således fra Gudenåparken alt i Tørring så hvis I ikke skal bruge bil til arbejde behøver I faktisk ikke engang at have en bil længere fordi alt er indenfor en radius hvor I sagtens kan cykle til det.
Skal I længere væk er den kollektive trafik et godt alternativ for at komme til Horsens, Snaptun, Vejle eller længere væk. 

Handelslivet i byen

Uanset om det er de nye løbesko, flyverdragten eller tv’et der skal udskiftes finder I det i en af byens over 25 specialbutikker.

Handels- og erhvervslivet i Tørring er dejlig rigt og tiltrækker mange handlende fra Tørrings opland. Der er ikke det I ikke kan finde i Tørring.

Tørring handel

 

Den nye cykel finder I hos den lokale cykelhandler der også hjælper jer med forårs eftersynet. Gaven til svigermor finder I hos den landsdækkende Imerco kæde så den altid kan byttes. De farverige blomster til konen eller brylluppet. Når brillen skal udskiftes, finder I den lokale optiker lige rundt om hjørnet.

Kort sagt I de over 25 specialbutikker finder I alt fra tøj og sko til børn og voksne til legetøj, bøger, radio/TV, og bagerbrød.
Byen har flere dagligvarebutikker deriblandt Super Brugsen, ABC Lavpris og Netto.
En del af Gudenåparkens koncept går ud på at I kan bestille jeres dagligvarer til levering i parkens kølerum eller få jeres pakker sendt til den lokale pakkeboks på stedet. På den måde sparer I ulvetimer, stress og I slipper for at stå i kø. I stedet kan I i fred og ro hente jeres varer oppe i køleboksen når I har tid og lyst
I midtbyen finder I byens søde tandlæger, det rare lægehus og I finder Tørring sundhedshus der rummer fysioterapi og træning.

Er det velvære og selvforkælelse I er ude efter findes flere dygtige frisører og kosmetologer der står klar til at give øget velvære. 
Søger I alternativ behandling finder I både zoneterapi, akupunktur og massage i form af thai massage til sports massage i byen.

Kun 10 km fra Tørring ligger Nordeuropas største lager Jysk der flyttede til byen i 2008. Andre af Tørrings kendte virksomheder er Tørring autolager der sælger bildele og Tørring auto der er byens største bilforhandler.
Alt I skal bruge finder I i byen.

Et rigt fritidsliv

Et rigt fritidsliv

Tørring byder på masser af aktivitetsmuligheder hvad enten I interesserer jer for kunst, idræt eller spejder. Mulighederne er mange i den hyggelige by.
Hos Tørring idrætsforening tilbyder de alle almindelige former for idræt til alle aldersgrupper. I finder løbeklubber der tilbyder jer en tur på de mange løberuter i området. Triatlon klubben i byen har en af Danmarks største ungdomsafdelinger så her finder de unge udfordringer og prøver kræfter med deres udholdenhed.

Vil du hellere ud på en vandretur kan Uldum Kær anbefales. Du kommer på en særlig naturoplevelse i det fredede vådområde hvor der er etableret gode faciliteter for de besøgende så der er rig mulighed for at beskue den unikke natur.
Tørring er et yndet turistmål for både danske og udenlandske turister der vil prøve kræfter med at sejle kano fra Gudenåens udspring. Hos Tørring kanoudlejning kan I leje kano eller hvis I er beboer hos Gudenåparken har I mulighed for at booke parkens egne kanoer.

Et af byens store samlingspunkter er Gudenåcentret der blandt andet har en lækker svømmehal I kan boltre jer i. Svømmehallen består af 1 bassin med dybde på 3,80 m samt 1 lille bassin med boblehjørne og elefantbrus til de mindste.
Når I er færdig med at lege i vandet, kan I benytte den lækre sauna.
I Gudenåcentret finder I også byens idrætshal der blandt andet benyttes til håndbold, indendørs fodbold, gymnastik og meget mere.
Får I en skade er hjælpen nær. Den lokale fysioterapeut holder til i det rummelige center.

Eller I mere til at læse romaner, krimier eller børnebøger kan tiden bruges på det lokale døgnåbne Tørring bibliotek hvor I finder læsestof til mange timer.
Sidst men ikke mindst huser centreret byens landbetjent der har sit kontor i de rolige omgivelser.

Tørring er kort sagt fyldt med foreninger og naturoplevelser for enhver smag

Fra spæd til voksen

I Tørring er det enkelte barns behov for tryghed, nærvær og glæde i højsædet, da byen mener det er grundlæggende for en positiv udvikling gennem hele livet.

Derfor findes der både en lille lokal dagpleje hvor der er plads til max 4 børn samt en stordagpleje Fuglereden hvor 3 dagplejere passer op til 10 børn. På den måde kan I vælge hvad der er bedst for jeres barn.

Er I mere til at jeres barn skal gå i vuggestue tilbyder den integreret institution Tørring børnehus der har ambitioner om at blive Danmarks bedste børnehus en plads hvor jeres barn kan gå indtil det er tid til at gå i skole.

Fra spæd til voksen

Eller I har mulighed for at vælge jeres barn skal have højt til loftet i naturbørnehaven Myretuen hvor udelivet samt naturmaterialer er en naturlig del af den pædagogiske tilgang til hverdagen.

Uanset hvad I vælger så tilrettelægges der på begge institutioner et udviklende læringsmiljø for jeres barn der giver dem mulighed for venskaber, leg, fordybelse og fællesskab.

Når tiden er inde til at gå i skole er Tørring skole et godt valg. Skolen har 431 elever og en af de få skoler i landet, der kan tilbyde en musik talentlinje for musikinteresserede unge. På musiklinjen kombinerer eleverne deres skoledag med at udvikle deres musikalske talent samtidig med de deltager i de normale timer med deres klassekammerater.
Skolen der går fra 0-10 klasse drives efter “klar til læring” der styrker 7 kompetencer, der alle er vigtige for børn og unges udvikling, læring og trivsel.

Når skoledagen er ovre, kan skolens mindste elever fra 0-5 klasse gå i skolens SFO. Timerne i SFO kan børnene blandt andet bruge i skolens gymnastiksal hvor der er rig mulighed for leg, udvikling og at bygge huler med alle gymnastikredskaberne. De kan også vælge at gå i det kreativ rum og slippe fantasien løs, træværksted for at snitte en træmand, puderum for at samle ny energi til resten af dagen eller når turen går til svømmehallen, der ligger blot 200 m. fra skolen/SFO’en at boltre sig i vandet.

Byens gymnasium er et mindre men meget populært gymnasium hvor flere kendte ansigter blandt andet politikeren Astrid Krag og tv-værtinde og journalist Cecilie Beck har studeret.
Gymnasiet der har 13 studieretninger fordelt på de 4 hovedområder Naturvidenskab, Samfundsvidenskab, Sprog og Kunst .

Udover at gymnasiet har et godt socialt og fagligt niveau er Tørring gymnasium en del af Akademiet for Talentfulde Unge.
Akademiets talenter er elever, der er blevet valgt ud allerede i 1.g. på baggrund af lovende særlige akademiske evner, bred faglig dygtighed og ikke mindst overskud til at skulle yde en ekstra indsats.

Så her giver I jeres unge mennesker alle muligheder for at uddanne sig til alt imellem himmel og jord.

Byggegrunde
Fælles Aktiviteter
Byg hus
Lokalområdet
Kontakt os