Investering i din og familiens fritid

STIGA Robotplæneklipper-600-m2-1

Læs flere anbefalinger

Bliv inspireret i bloggen

Invester i en robotplæneklipper og spar tid på havearbejdet. At holde sin have er en stor opgave. Hver sommer kan du bruge masser af tid med at slå græs, uge efter uge. Med en plæneklipperrobot kan du bruge tiden i haven på andet have arbejde eller du kan slappe af og nyde solen efter en hård arbejdsdag. 

Investere i en robotplæneklipper – en investering i din og familiens fritid

I perioden marts til sidst i oktober skal din plæne klippes 1-2 gange om ugen for din græsplæne altid står nyklippet og skarp. Er drømmen en sund og frodig græsplæne uden du skal røre en finger, så er en robotplæneklipper bestemt værd at investere i. En ekstra fordel med en robotplæneklipper er den gøder din græsplæne, så du undgår forurening med kunstgødning. Den larmer ikke og forurener ikke som en benzinplæneklipper og så bruger den kun den energi der er nødvendig. Her er et af de områder hvor du kan påvirke CO2 udslippet i den rigtige retning.

Robotplæneklippere findes i mange forskellige størrelser, så det er let at finde en model der passer til din størrelse af have. De fleste robotter kan styres via en app på din smartphone, hvor du kan styre programmering og klipning. Du kan eks. bestemme hvilken klippehøjde du vil have, hvilke områder der skal klippes og hvornår hvor den skal kører

Slut med "Brug og smid væk" kulturen og gang i deleordninger

Der er kun nogle få haveredskaber som du skal bruge dagligt eks. robotplæneklipperen, men stort set alt andet værktøj eller haveredskab, bruger vi kun nogle få gange om året, så hvorfor ikke dele med naboen og skabe mere bæredygtighed.
Danmark har faktisk historisk set rig tradition for at dele. For 50 år siden var det ikke hvermandseje at have en kummefryser, her var det ikke usædvanligt at have fælles frysehuse. Hele andelsbevægelser bygger også på fælles ejerskab, hvor man kunne opnå nogle goder, som ellers var uden for økonomisk rækkevidde.  Men med højere velstand og mange relativt billige produkter, er det ikke længere kun økonomien der er incitamentet for at fremme deleordninger, selvom mange mennesker stadig deler, bytter og låner for at spare penge. Bæredygtighed er også blevet en vigtig del af menneskers bevidsthed og sammen med den økonomiske gevinst, skal det være med til at sætte gang i deleordninger. Vi skal se om vi kan få genoplivet nogle af de gamle dyder.

Eks. Gudenåparken ved Tørring tænkes der i bæredygtighed, deleordninger og fællesskab. Der bliver eks. etableret et fælles værksted med værktøj og haveredskaber der kan bruges af beboerne i området. Her vil der blive investeret i gode produkter, som holder længere. Produkter af god kvalitet bliver langt oftere repareret i stedet for kasseret og det er meget bedre udnyttelse af klodens ressourcer. Da alle beboere bruger de samme redskaber, bliver det også til væsentlig færre enheder og jo færre redskaber der bliver indkøbt, jo mindre vil der blive produceret af disse produkter.
Især produktionen af elektriske produkter er noget der virkelig belaster miljøet. Så gang i deleordning, det er noget der batter på klimaregnskabet.

Er du stadig i tvivl om en robotplæneklipper er det rette valg for dig?

Der er mange gode grunde til at vælge robotplæneklipperen. Den vigtigste er selvfølgelig at du får mere fritid til at bruge med familien eller på andre fritidsaktiviteter, men derudover kan nævnes:

 1. Bæredygtig græspleje
  Robotplæneklipperen anvender bioklip, som er en form for cirkulær græspleje da græsafklippet recirkuleres og udnyttes som næring til jordbundsorganismen og i sidste ende til græsplanterne selv, dette kaldes også naturgødning. Robotplæneklipperen klipper kun græsset nogle få millimeter for hver arbejdsscyklus så den ”bioklipper” faktisk hele tiden. Når plænen klippes, vil græsafklippet falde ned på bunden hvor det omdannes til naturlig gødning. Du får en tæt og sunde plæne uden du skal bruge gødning der skader miljøet. Resultat er din plæne altid fremstår frodig og nyklippet i den ønskede højde.
 2. Udnytter energiforbruget optimalt
  Robotten kan arbejde i alt slags vejr, både når det er overskyet og blæsevejr. Vi vil jo helst slå græs når det er solskin, men maskinen kører bare som planlagt. Den kører selvfølgelig også når du tager på ferie. Vi anbefaler du aktiverer regnsensoren så maskinen står stille når det regner. De bedste klipperesultater opnås når græsset er tørt.
 3. Robotklipperen arbejder efter din programmering.
  Når afgrænsningskablerne er lagt og robotten er programmeret, vil den klippe græs helt uden din indblanding. Den klipper græsset efter den programmerede tidsplan og vender tilbage til ladestationen når den er færdig. Vil du gerne være i haven i weekenden, så programmeres den bare til at kører i hverdagen.
 4. Mindre energi og mindre forurening
  En robotplæneklipper er fuldstændig elektrisk og udleder ingen drivhusgasser når den kører. En 100 % klimavenlig løsning vil være at robotten blev genopladet med solceller, men den løsning findes ikke endnu. Ser vi på den teknologiske hastighed vil det ganske sikkert kommer inden for de næste år.
 5. Ingen larm
  En robotplæneklipper er yderst støjsvag og støjer væsentlig mindre end en benzinplæneklipper, hvilket de fleste naboer vil sætte utrolig stor pris på. Vælger du selv at tage en lur i haven vil du heller ikke blive forstyrret af støjen. Du kan selvfølgelig altid programmere hvilke tidspunkter robotten skal slå græs, hvis du gerne vil være helt uforstyrret i haven.
 6. Klare smalle passager
  Så længe området der skal klippes, er korrekt defineret med installation af afgrænsningskablerne vil maskinen være i stand til at klippe græsset i smalle passager, også steder hvor det måske kan være svært med en almindelig plæneklipper.

Østergaard Skov og Have har vi et stort udvalg af robotplæneklippere og mange andre motoriserede haveredskaber

Når man har hus og have, så er der ofte også andre opgaver udover græspleje der skal bruges tid på. Østergaard Skov og Have også et stort udvalg af haveredskaber, kort sagt alt du skal bruge for du kan vedligeholde din have, vi har redskaber til såvel de private brugere som de professionelle brugere.  Vores udvalg består primært af batteridrevne maskiner og benzindrevne maskiner. Udvalget af redskaber med ledning bliver mindre, efterhånden som batterierne bliver bedre og bedre og opladningen hurtigere. 

STIGA Robotplæneklipper

Der er rigtig mange fordele med de batteridrevne redskaber og i forhold til klima og CO2 udledning er en batteridrevet maskine det eneste rigtige. Derudover støjer den væsentlig mindre, hvilket er med til at opretholde det gode naboskab.
Er du til batteridrevene maskiner, så er der idag rigtig meget forskelligt værktøj at vælge imellem. Lithium-ion batterierne  til disse maskiner er i dag så gode, at de sagtens kan konkurrere med de benzindrevne dvs. den samme kraft og styrke og har en forholdsvis lang brugstid. Investere du i flere batterier til maskinen kan du arbejde dagen lang

God kundeservice, troværdighed

Ved Østergaard Skov og Have er kvalitet, rigtig god kundeservice og troværdighed nøgleord, som sikrer dig en behagelig og personlig oplevelse både når du handler i vores fysiske butik, på vores webshop eller når du kommer med din maskine på vores service- og reparationsværksted.  Du har brug for nogen, der med stor erfaring vil gøre deres bedste og som bagefter vil stå ved dét de har gjort. Sådan er vi hos Østergaards Skov og Have!

Vi er fagmanden – her får du den bedste rådgivning når du skal bruge redskaber til skov og have. Vi rådgiver dig professionelt, så du får købt den helt rigtige maskine til netop dit behov.

Her er hvad nogen af vores kunder siger

 

***** Salg, information og service er helt i top! Dejlige omgivelser og venligt personale! Klart anbefalelsesværdig!!!

 

***** Meget tilfreds. Helt igennem nem at handle med

 

***** Super god service. Flink gut og ingen sure miner selv om jeg skiftede robotklipper midt i arbejdet og det hele skulle laves om. Ros til både ansatte og chefen for tålmodigheden med mig. Første klasses arbejde og græsplænen ser fantastisk ud nu hvor maskinen passer til størrelsen af plænen Super vejledning og kundeservice.

 

***** Rigtig god service, flinke folk. Gode priser.

Se de mange fordele ved at købe din robotplænklipper hos os

Har du besluttet at investere i en robotplæneklipper hjælper vi dig med at vælge rigtig. Vi kortlægger din have og rådgiver dig, så du får en robotplæneklipper der passer til netop dit behov.

Sammen med dig kigger vi på din have enten på et online kort her i vores butik eller fysisk hjemme hos dig. Så kan vi sammen få kortlagt dine bede, flisearealer, hældninger m.m. og finde den bedste løsning, så din robotplæneklipper kører mindst mulig, men mest effektivt for at få hele græsplænen klippet.

Når vi sammen har fundet den rigtige robotklipper, aftaler vi hvornår den skal installeres.

Vi udfører hele installationen, hvor vi bruger en professionel kabelnedlægger så der bliver ingen opgravninger. Vi sørger for at robotten startes op, tester at det virker som det skal og så du kan nyde haven når vi kører igen.  Vi har investeret i både en lukket trailer og en professionel kabelnedlægger, så kort sagt har vi udstyret og er kompetente til at montere din robotplæneklipper, så effektivt og ikke mindst så elegant som muligt. Du har ingen grimme spor i din have, efter vi har været at montere din nye maskine.

 • Vi kortlægger din have og rådgiver dig, så du får en robotplæneklipper der passer til netop dit behov.
 • Mulighed for 2 års ekstra trygheds-sikring efter garantiens udløb – i alt 4 års tryghed, hvor vi dækker uforudsete udgifter!
 • Mulighed for attraktiv finansiering – både inkl. montering og servicepakker.
 • 1. års service uden omkostninger – hvis du tilkøber montering.
 • Vi kører ikke før den virker – og du har ingen spor efter os i din have.
 • Altid hurtig og personlig service – du får direkte nummer til vores montør, så du nemt kan kontakte ham. 

Kontakt os, så tager vi sammen en dialog om din have og dine ønsker.

Vinteropbevaring af robotplæneklippere

Når du har investeret i en robotplæneklipper, er det selvfølgelig vigtigt den bliver passet og plejet og pakket væk om vinteren.

Du kan selvfølgelig vælge selv at stå for det, men vi tilbyder  rigtig attraktive servicepakker hvor du kan slipper for overhovedet at skulle gøre noget. Med den store pakke sørger vi for at maskinen bliver afhentning om efteråret og leveret igen når det bliver forår. Det kan altså ikke blive lettere.

Østergaards Skov og Have tilbyder vinteropbevaring af robotplæneklippere på vores “hotel”.

Vi har 3 forskellige ophold at tilbyde. Ved alle pakker får robotplæneklipperen udført det samme omfattende service eftersyn.

 • Pakke 1: Indebærer kun selve service-eftersynet.
 • Pakke 2: Indebærer udover selve service-eftersynet, at robotten bliver opbevaret på vores hotel og lades 2-3 gange i løbet af året.

Pakke 3: Indebærer udover selve service-eftersynet og opbevaringen på vores hotel, at vi sørger for at robotplæneklipperen og ladestation bliver afhentet hjemme hos dig (i nærområdet). Ladestationen bliver rengjort.  Til forår efter endt service bliver robotplæneklipperen tilbageleveret hjemme hos dig, vi gennemmåler kablet i haven, robotten bliver stillet op og startet op.

Ved serviceeftersynet af din robotplæneklipper udføres følgende:

 • Chassis og karosseri rengøres udvendigt.
 • Baghjul afmonteres og renses – o-ringen kontrolleres (tillæg ved udskiftning).
 • Kontrol af kullene i hjulmotorer (tillæg ved udskiftning).
 • Forhjul afmonteres og kontrol af pakdåser og lejer (tillæg ved udskiftning).
 • Efterspænding af alle skruer, møtrikker og bolte.
 • Kontrol at reguleringen af klippehøjden fungerer.
 • Kontrol om knivmotorens lejer skal smøres (tillæg ved udskiftning).
 • Kontrol af kullene i klippemotoren (tillæg ved udskiftning).
 • Kontrol af kniv (tillæg ved udskiftning).
 • Rengøres inde i chassiset med støvsuger og trykluft.
 • Kontrol af stødsensorerne.
 • Kontrol af batterier (tillæg ved udskiftning).
 • Kontrol af ledningsnet, lodninger og stikforbindelser.
 • Kontrol af slæder og eventuel justering af ladebolte (tillæg ved udskiftning).
 • Udført en egenkontrol via servicemenuen, hvor alle komponenter testes.
 • Softwareopdatering udføres hvis det er muligt og nødvendigt.

Sidst men ikke mindst så udskrives en rapport til dig så du har et overblik over din robotplæneklipper

Med vores service sørger vi for du let og uden bruge af tid eller kræfter kan få sat gang i din robotplæneklipper. Du kan du glæde dig til at kunne sidde og nyde de hyggelige aftener på terrassen og se på den nyslået græsplæne.

Byggegrunde
Fælles Aktiviteter
Byg hus
Lokalområdet
Kontakt os