Hvorfor bo i Tørring?

Tørring er en handelsby i kraftig vækst med +2.900 indbyggere og er én af Hedensted Kommunes 3 centerbyer ud over Juelsminde og Hedensted. På under 5 minutter er du på motorvejen og Vestvejen mod alle retninger. På ca. 10-45 minutter når du f.eks. Vejle, Horsens, Brande, Herning og Århus.

Her er gymnasium, folkeskole til og med 10. klasse, SFO, Gudenåcenter med svømmehal, boldbaner, idrætshal, torv med et stort udvalg af alle slags butikker. Du har kort afstand til det unikke Uldum Kær med noget af Danmarks flotteste natur og ikke langt fra Tørring findes Gudenåens udspring. Der er kort fortalt masser af muligheder for at bruge naturen aktivt.

Byens over 25 specialbutikker byder på alt fra tøj og sko til børn og voksne til blomster, legetøj, bøger, radio/TV, briller og bagerbrød. Dagligvarerne finder man blandt andet i Super Brugsen, ABC Lavpris eller Netto. I midtbyen finder du desuden byens tandlæger, lægehus og sundhedshus med fysioterapiklinik mm.

Tørring er landskendt som startsted for kanosejlads på Gudenåen, hvor Tørring Camping og Tørring Kanoudlejning er omdrejningspunktet for byens turister fra ind- og udland. Ligesom byens borgere nyder den lette adgang til Tørring og Uldum Kær, hvor stisystemer binder Danmarks største kærområde sammen til en unik naturoplevelse.

Tørring byder på masser af lokale ildsjæle, der bidrager til at gøre Tørring til en god by at bo og leve i. Der er et aktivt foreningsliv med mange aktiviteter

Skole

Tørring Skole har godt 450 elever fordelt på 0.-10. klasse. Skolen er en af de få i landet, som kan tilbyde en musiktalentlinje for særligt musikinteresserede unge. Her kombinerer eleverne skoledagen med at udvikle deres musikalske talent. MusikTalent Tørring er godt i gang med 5. sæson.

Skolens SFO har børn fra 0.-5. klasse og bruger blandt andet gymnastiksal, klasselokaler, et kreativt rum, træværksted, puderum, aula med dukkekrog. Af os til går turen også til svømmehallen, som ligger 200 m. fra skolen/SFOen. 

Skolens værdier handler om omsorg, anerkendelse, ansvar, engagement, loyalitet og humor.

Daginstitutioner

Tørring Børnehus og Naturbørnehaven Myretuen har fælles ledelse.

  • Tørring Børnehus’ ambitionen er at være Danmarks bedste daginstitution, og der arbejdes med værdierne: anerkendelse, humor og ansvarlighed.
  • Her er det enkelte barns behov for tryghed, nærvær og glæde i højsædet, da man mener, at det er grundlæggende for en positiv udvikling.
  • Der tilrettelægges et udviklende læringsmiljø for børnene, der giver dem mulighed for venskaber, leg og fordybelse og skabes et inkluderende miljø for alle børn, som skal opleve at være en del af fællesskabet.